lauk cincaibancai style

Makan apa malam semalam?
Apadia??
Tak makan ??
Bakper pulokk??
Diet???
Alorrrhhhh!!!
Tak usahlah diet sampai tak makan..
Nanti bila Allah tarik selera nak makan..
rugi je sebab dapat tengok je orang makan sedap-sedap..
time tew ada duit banyak pon tak guna...
Tak da maknanya..
Jadi makan lah selagi rasa nak makan..
Jangan ditahan-tahan selera makan tew...
hehehe..
Semalam bukak peti ais beku ada ikan kembong dan udang 
setiap satunya harga 18 hingget sekilo..
Tersentap jugak lah jiwa dan perasaan masa nak beli tew..
Tapi sebab nak makan kan.. 
Aku beli juga dan bayar ler dengan muka manis-manis kelat..
Puas duk menung memikikan lauk apa nak dibuat dengan udang...
Akhirnya.. mentol atas kepala pun menyala..
Idea datang..
Kita masak udang gulai cincaibancai style..
Dah nama pon cincaibancai kan..
Jadi kita belasah je lar memasaknya
campak apa yang patut,,
hehe..
Bawang merah, cili api, cili kisar, kunyit hidup, daun limau purut dikisar halus.
Kalau nak pedas banyakkanlah cili api..
Pastew campurkan dengan santan..
Masukkan sedikit lengkuas.. 
jangan letak banyak lengkuas tew sebab nanti gulai ada rasa pahit..
Masukkan juga serai dan asam keping..
Masakkan atas api, kacau sampai gulai mendidih..
Bila gulai hampir masak, masukkan udang...
Jangan lupa garam..
Dah masak...
rupa gulai udang cincaibancai style tew??
alamakkkk!!
Lupa ler nak amek gambar..
Lagipun kalau laki aku nampak dia kata aku ni buang tebiat..
kat dapur pon nak amek gambar..
hehehe..
Jadi macamana rupanya.. 
terpulanglah macam mana cara masaknya..
hehee..
apa rasa gulai udang cincaibancai style yang aku buat tew??
Mytebby  a.k.a quality controller yang jujur dan cerewet tew kata sedap..
Lulus dengan cemerlang..
Dia bagi gred A+..
Wiiiiii...
Sukernya...
inilah yang dikatakan masuk lif tekan butang lif sendiri... 
hehehe..
cubalah try test buat gulai udang cincaibancai style ni.. 
aku nak gi masak dulu...